SPelen     LEren     ONtdekken

Basisschool Het Speleon werkt met Snappet

Vanaf deze week wordt in onze school gewerkt met de Snappet tablet. Kinderen van groep 4 t/m 8 gaan tot de zomervakantie de verwerking van de stof van rekenen met een tablet doen, die speciaal voor het onderwijs is ontwikkeld. Na de zomervakantie gaan we de activiteiten uitbreiden met enkele extra vakgebieden. Daarnaast geeft de Snappet tablet de mogelijkheid om kinderen op hun eigen niveau extra oefenopdrachten te laten maken. De eerste ervaringen zijn heel positief te noemen. Kinderen zijn zeer enthousiast en betrokken met het rekenwerk aan de slag. In de loop van volgend jaar beslissen we hoe we in de toekomst met de tablet gaan werken. We kunnen als school op iedere moment beslissen te stoppen met deze werkwijze, de apparaten worden dan weer ingeleverd.



Aanleiding
In ons ICT beleidsplan 2014-2019 hebben we ons gericht op het ontwikkelen van de ICT-vaardigheden in onze school. Zo staan de '21st century skills' centraal. Met de komst van ons nieuwe gebouw is ervoor gekozen om een sterke infrastructuur te bouwen waardoor werken aan vaste computer, maar ook het werken met mobiele apparaten heel gemakkelijk is.
Daarbij hebben wij afgesproken dat maximaal 30% van de onderwijstijd kinderen met computers gaan werken. Op die manier is er voldoende ruimte om ook alle andere vaardigheden bij kinderen te ontwikkelen.

Keuze voor Snappet
We hebben ons in onze inrichting van het computernetwerk sterk gericht op een ontwikkeling, waarbij ieder kind zijn eigen mobiele apparaat zou moeten kunnen aansluiten op ons netwerk. Dit heet in de computerwereld BYOD (Bring your own device).
De aanschaf van iPads hebben we uitgesteld, om andere ontwikkelingen zoals Snappet, eerst goed te onderzoeken.
Uiteindelijk hebben we voor Snappet gekozen, omdat we met deze methodiek altijd verzekerd zijn van up-to-date software, goede randvoorwaarden voor de apparatuur hebben en goed gebruik maken van de doelgerichtheid bij de inzet van Snappet.

Wat willen we bereiken?
Met het werken met Snappet beogen we een verbeterd leerresultaat en we willen de betrokkenheid van kinderen verhogen. We hebben de afgelopen jaren ons sterk gericht op het verbeteren van het onderwijsniveau. En ook hebben we ons gericht op het versterken van het klassenmanagement.
- Snappet helpt ons de resultaten verder te verbeteren door een hogere motivatie, een hogere concentratie en hogere productiviteit van kinderen. Ook krijgen leerlingen directe feedback op hun werk en kunnen we individueel veel meer aansluiten bij de verschillen tussen leerlingen.
- Snappet geeft leerlingen de mogelijkheid gericht met hun leerdoelen te werken, waardoor er sprake is van een betere afstemming. De voortgang is voor de leerling en voor de leerkracht direct te zien. De gegevens zijn te gebruiken voor directe evaluatie, planning van instructie en verzorgen van persoonlijke feedback door de leerkracht. De leerkracht heeft direct gegevens om de ontwikkeling van kinderen te analyseren.
- Snappet geeft meer rust in de klas, omdat leerlingen tegelijkertijd op hun eigen niveau kunnen werken. Dit zorgt voor een hogere betrokkenheid.

Hoe werkt het?
Iedere leerling in groep 4 t/m 8 heeft zijn 'eigen' tablet met zijn leerlingenprofiel. De leerkracht kan centraal bepalen welke stof voor de leerling beschikbaar is. Na een instructie van de leerkracht maakt het kind de opdrachten niet meer in zijn werkboekje, maar op de tablet. Het kind ziet direct wat goed gaat en wat niet. De leerkracht kan achteraf precies zien welke opdracht de leerling meteen goed heeft gemaakt, welke hij na een herkansing goed heeft gemaakt en welke hij niet begrijpt.
Is de leerling klaar met de afgesproken opdrachten, dan kan hij/zij met de eigen stof verder in de tablet. De tablet registreert waar kinderen zijn gebleven en past de opdrachten aan op het niveau van de leerling.

Meer informatie?
Kijk op www.snappet.org
of loop binnen in de klas van uw kind en vraag hem/haar het u te demonstreren.






Media
  • 20150601 11.43.48.jpg
  • CAM05845.jpg
  • CAM05841.jpg
  • CAM05846.jpg
  • 20150601 09.08.32.jpg

Contact

Kindcentrum Het Speleon
Klarinetstraat 4
5402 BE Uden
hetspeleon@kiemuden.nl
0413-332337

Routeplanner >

Agenda

ma 6 mei
Schoolfotograaf
do 9 mei
vr 10 mei
Hemelvaart
ma 13 mei 9:00
12:00
Excursie Natuurcentrum de Maashorst: Waterles
vr 17 mei 12:30
14:00
Ateliers
ma 20 mei
2e Pinksterdag
Jaaragenda >
Sitemap | Disclaimer | Links Privacy statement